Hjemmesider

Hjemmesider – Hvad er vigtigt når du skal have en ny hjemmeside?

Når vi snakker web-udvikling, kodning, design og valg af platform til en ny hjemmeside, er der en masse overvejelser som man bør foretage sig, inden man påbegynder udviklings processen. På denne side forklarer jeg nogle væsentlige tanker man bør gøre sig, inden man vælger hvilke type hjemmeside man har behov for. Hvad enten man vælger at udvikle sin hjemmeside på den populære platform WordPress, eller vælger at kode sin hjemmeside fra bunden, eller et helt tredje valg, vil der være plusser og minusser ved det enkelte valg.

Der er mange forskellige “premade” platforme man kan downloade fra nettet og udfra disse udarbejde sin hjemmeside. Jeg foretrækker personligt at benytte WordPress. Mit valg skyldes at WordPress i dag er den mest udbredte platform til udvikling af “standard” hjemmesider og blogs, samtidig betyder dette at fokus området på WordPress er blevet så bredt, at man som udvikler kan spare en masse arbejdstimer, eftersom at WordPress har udviklet et Plugin-system, som gør at brugerne kan benytte en masse gratis, såvel som betalte moduler ( læs mere om dette her ). Samtidig er der også rig mulighed for at købe diverse designs / templates, som du kan opbygge din hjemmeside omkring.

Vælger du at udvikle / kode din hjemmeside fra bunden, har du ikke de begrænsninger WordPress desværre medbringer. Du har rent ud sagt 100% frie tøjler. Dog kræver udviklingen af en hjemmeside fra bunden forståeligt nok, langt flere arbejdstimer.

Herunder kan du se en liste med plusser & minusser for de 2 valg:

WordPress ( Samt enkelte andre platforme ):
+ Hurtigere at udarbejde
+ Premade Plugins / moduler / templates
+ Fremragende SEO-plugins
+ Det rigtige template giver siden en hurtig loading-time
+ Mulighed for at kode eget template fra bunden, dog med restriktioner.
+ Færdiglavet og brugervenligt CMS-system
+ Lavere omkostninger

-  Tidskrævende at ændre i designs
-  Generelt mindre frie hænder

Hjemmeside udviklet fra bunden:
+ Ingen begrænsninger overhovedet

-  Lang arbejdsproces & størstedelen skal laves fra bunden
-  Omkostningerne er betydeligt højere
-  Har du behov for et CMS-system, skal dette ligeledes udvikles fra bunden.

Kort sagt bør du vælge at bygge din hjemmeside på en premade platform, så som WordPress, hvis du ikke har nogle specifikke krav, som systemet ikke kan håndtere. Har du tværtimod behov for 100% frie tøjler, og dermed ingen begrænsninger nu eller i fremtiden, bør du udvikle din hjemmeside fra bunden.

Jeg vil opfordre dig til at læse mine indlæg omkring hhv. SEO & Annoncer.